Historiek

Restaurant 't Sleutelgat staat synoniem voor culinair genot en genieten van het lekkere leven. Alvast smakelijk!

 

Unieke ligging in Lieferinge, één van onze mooiste dorpen.
Topkeuken, gezellig interieur, prachtige tuin met dito uitzicht.
Hier roert de sympathieke Didier Van Holder in de potten, al sinds 1992.

Het gebouw dat restaurant ’t Sleutelgat herbergt moet van 1880 of wat later zijn. Wat maakt het uit. Dit pand straalt gezelligheid uit, zowel binnen als buiten. Het uitzicht in de schitterende tuin is om duimen en vingers af te likken, wat je op je bord krijgt ook.

Toen Didier hier in 1992 vanuit Dilbeek strandde, was restaurant ’t Sleutelgat er al een hele tijd, met verschillende uitbaters een wisselend succes. De eerste jaren waren niet eenvoudig, aldus Didier. Met de steun van zijn (zaken)partner Ingrid bouwde hij ’t Sleutelgat uit tot wat het vandaag is: een toprestaurant dat

weliswaar niet kan zwaaien met een ster maar waar kwaliteit en inventiviteit in de keuken op de eerste plaats komen. Ook zijn dochters Laetitia en Christelle werken in de zaak. De hulp van partner en familie leidden tot een vlottere bediening, een snellere zakenlunch en een kok die zich nog meer kan concentreren op zijn keuken en bereidingen.

Didier werkte zelf steeds in sterrenzaken en leerde er het klappen van de zweep. Een ster is de ultieme bekroning voor de kookkunsten van een kok maar

brengt ook heel wat verplichtingen mee en dat is de keerzijde van de medaille. Appreciatie voor en contact met de klant is enorm belangrijk weet Didier. Vele klanten zijn hier dan ook vrienden. Sfeer en gemoedelijkheid is hier troef.

In de keuken wordt uitsluitend met hoogwaardige produkten gewerkt: Sint-Jacobsschelpen, Hamashi, een Japanse vissoort. Veel vis en schaaldieren als voorgerechten, gevolgd door vlees, dagverse seizoensprodukten. Didier maakt geen volledige vismenu’s en experimenteert graag met wijnen.

Tevreden klanten geven de meeste voldoening. En ja, de invloed van de ontelbare kookprogramma’s is duidelijk merkbaar in de zaak. Klanten zijn veel kritischer geworden en koken is in. Mensen zijn veel meer met eten bezig, letterlijk èn figuurlijk.


Waarom moet je bij ons langskomen?

Gastronomisch eten

Lorem ipsum dolor sit amet, c-r adipiscing elit. In maximus ligula semper metus pellentesque mattis. Maecenas volutpat, diam enim.

Vriendelijke bediening

Proin fringilla augue at maximus vestibulum. Nam pulvinar vitae neque et porttitor. Praesent sed nisi eleifend, lorem fermentum orci sit amet, iaculis libero.

Kwaliteit voeding

Curabitur iaculis accumsan augue, nec finibus mauris pretium eu. Duis placerat ex gravida nibh tristique porta. Nulla facilisi. Suspendisse ultricies eros blandit.